One from the Heart er medlem av Norsk Viseforum (NVF) - en interesseorganisasjon som arbeider for å styrke og formidle norsk folkelig vise- og sangtradisjon.

One from the Heart sender inn tonolister. Tono forvalter fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge.

onefromtheheart.no

onefromtheheart.com

Tegninger av RIchard Nygaard

åpen scene for låtskrivere

ONE FROM THE              HEART

Bli med i vår facebook-grupppe, og få ukentlig informasjon om konserter og eventer på One from the Heart.

Mandag 11 april  2011 - Knut Roppestad

Tradisjonell amerikansk highway rock på sitt beste slik Bruce Springsteen fans liker og husker den. Med passe mengder rust, støv og trøkk klarer Knut Roppestad å rocke opp et hvert sosailpersonlig feomen og erfaring. Dette blir helt klart en konsert tatt rett ut fra en roadtrip drøm.


Mandag 21 Mars 2011 - Criz

Minikonserten som skal være denne mandagen blir holdt av Criz – en av grunnleggerne av One from the Heart. Criz har opparbeidet seg et vidt musikkspekter både som allsidig musiker og låtskriver. Tekstene står i sentrum og handler om høyst personlige erfaringer, men de er likevel så universelle at en hver vil kunne kjenne seg igjen i dem. I 2005 kom Criz ut med sin debutplate ”it is” og den gang var det mennesket og livets viderverdigheter som var i fokus. I 2011 holder Criz på med planleggingen av sitt andre album der han tar et dypere og mer intenst blikk på menneskets natur og væremåte.


Mandag 14 Mars 2011 - to minikonserter: Yvonne Walderhaug og Ragnhild Zeigler

Yvonne beskriver seg selv som en melodramatisk skapekshibisjonistisk låtskriver. Melankolien blir tonesatt ved hjelp av hennes gode venn pianoet som sammen med Yvonne fyller låtene og rommet med såre, ømme og nesten sjenerte melodier der tekstene til en hver tid står i sentrum. Yvonne begynner sin konsert kl. 19.30 og den vil vare fram til ca 20.15.


Ragnhild: Etter å ha studert ved MacCartney skolen i Liverpool har Ragnhild Zeigler latt seg inspirere av den tradisjonelle visesjangeren med all sin sjarm og såre tilnærmelse til tematikken i tekstene – selve sentrum for låter i denne sjangeren.


Mandag 7. februar 2011 - Siw Kristin Sommer Winther

Siw Kristin er en sanger, låtskriver og lydterapeut og hun bruker musikk som medisin for kropp og sjel. Hun skriver på engelsk innenfor sjangeren visepop. Tekstene kommer fra hjertet og handler om livets mørke og lyse sider. Med seg på konserten vil hun ha Guri Gaia på sang og enkle trommer.


Mandag 31. januar 2011 - Eivind Nilsen

Eivind legger et stort hjerte ned i sine tekster som handler om alt som måtte røre ved han mellom himmel og jord. Han skriver tekster og fremfører de på en sjarmerende og flott måte, pakket inn i godt og fint gitarspill. Han skriver på norsk.


Mandag 24. januar 2011 - Lasse Tømte

Minikonserten holdes denne gangen av den norske visesangeren, lyrikeren, oversetteren og tidligere skuespilleren Lasse Tømte.


Mandag 20. desember 2010 - Criz

Criz er en av grunnleggerne av One from the Heart. Han vokste opp i Japan og har bakgrunn fra ulike musikkmiljøer som har bygget hans musikalske preg som innebærer blant annet å være jazztrompetist, gitarist og pianist. Criz skriver høyst personlige tekster, men som alle har en universell tematikk. Det er derfor lett å kjenne seg igjen i Criz som låtskriver.


Mandag 6. desember 2010 - Annette Behrens

Med inspirasjon fra livets motsetninger og kontraster kommer Annette´s sanger til live. Hun tar for seg enkle, men store spørsmål der hun på jakt etter svar stadig må reflektere over de dypere lagene i tilværelsen. Gjennom tekst og toner deler hun sin innsikt med lytterne, og sjangeren på sangene har hun selv har døpt til ”utviklingsviser”


Mandag 29. november 2010 - Ida Isax

Ida er en interessant låtskriver som skriver morsomme, funky, melodiøse og flotte tekster og spiller gitar. Hun har en unik stemmeprakt som kan slå pusten ut av en hver blant publikum. Hun har denne høsten gjort ulike konserten rundt om etter en sommer fylt med festivalspilling (hun deltok blant annet på "Gutta på Haugen"-festivalen) og ulike andre musikkprosjekter og radioopptredene


Mandag 22. november 2010 - Ann Sissel & Louise

Til å åpne kvelden har vi en liten minikonsert med Ann Sissel og Louise. Jentene spiller begge gitar og utfyller hverandres stemmer og melodiene de spiller på en fin og overbevisende måte. De synger tekster som omhandler erfaringer de har gjort seg gjennom livet.


Mandag 15. november 2010 - Ida Svanes

Ida blander ulike musikkstiler i oppbyggingen av melodiene sine. Her tar hun i bruk sin egen utdannelse som klassisk gitarist sammen med blant annet jazz og pop. Hun skriver tekster både på norsk og engelsk og har imponert mange publikummere opp gjennom for sin helt spesielle evne til å skape poetiske framstillinger ut ifra hverdagsproblematikk


Mandag 8. november 2010 - Knut Roppestad

Knut Roppestad er mest kjent fra rockebandet Shiverbone. Han spiller amerikansk bygdebillie rock med god og aktuell tematikk i tekstene. Dette kommer til å bli en konsert for de rockglade ørene blant vårt publikum.


Mandag 1. november 2010 - Sindri

Sindri er en god venn av One from the Heart og har vært med helt i fra starten for 10 år siden. Han skriver tekster både på engelsk og norsk som er spunnet rundt en salig blanding av tradisjonelle folketone og rockeakkorder fra gitaren. En kan godt si at tekstene til Sindri kan plasseres i en moderne opplysningstid der han tar for seg aktuelle temaer og hverdagslig problematikk en hver kan kjenne seg igjen i.


Mandag 25. oktober 2010 - Eyvind Lund

Eyvind Lund vil denne mandagen invitere One from the Heart sine medlemmer, gjester og publikum med på en reise der du blir gitt nøkkelen inn til et univers av filosofi/psykologi, tanker, drømmer, magi og følelser. Med en stemmeprakt og en overbevisning er dette en konsert du ikke vil gå glipp av. For de av dere som har hørt Eyvind før vil det under konserten også dukke opp en del nytt materiale.


Mandag 18 oktober 2010 - Silje Karlsen og Beate Næs

Silje Karlsen er en norsk låtskriver som skriver og synger sanger som havner et sted innenfor rock og pop sjangeren. Hun tar i bruk gode metaforer og melodier som setter seg i hodet til publikum. Dette er andre gang hun holder konsert på One from the Heart og det er alltid en glede å ha denne her.


Beate Nes bærer klart i seg den nord-norske visetradisjonen. I motsetning til mange av hennes forgjengere har hun tatt med seg innfytelse fra amerikansk country-Western, og fire år i Beatleshovedstaden Liverpool har heller ikke gått upåaktet hen. Nes, opprinnelig fra Senja, har de siste årene gjort seg bemerket på Oslos akkustiske musikkscene. Det er nettopp akkustisk som beskriver singer-songwriterens musikk best; her taler låtene for seg selv.


Mandag 11 oktober 2010 - Robert Rustad Amundsen


Mandag 27. september 2010 - Thomas Robert von Werden.

Thomas Robert er et friskt pust inn i låtskriververden der han blander moderne folketoner med gamle gode akkorder og gitarspill. Han skriver tekster som angår oss alle og som vekker en interesse i oss til å søke svar på forskjellige spørsmål vi stiller oss til daglig. Og det uten at Thomas Robert virker moraliserende eller guidene, han er bare en person som åpner opp for det. Thomas har spilt musikk i store deler av sitt liv og har alltid vært interessert, ikke bare i å spille, men også lære seg musikkhistorie og dens opprinnelse.


Mandag 20. september 2010 - Timian Ripnes Naastad

Timian deltok i 2007 på underholdningsprogrammet Idol der han kom helt fram til finalerundene. Året etter fikk han tildelt to lokale stipender; ”Gnist mørestipend for talentutvikling” og ”TÆL stipendet”. Timian har etter dette deltatt i programmet ”Det store korslaget” der han stiftet bekjent skaper til Mads Belden. Sammen har de utviklet et nært musikalsk samarbeid. Timian har mange talenter. For utenom å skrive nære og kjære tekster med en kraft og overbevisning strekker hans musikalitet seg ut over flere instrumenter som gitar, piano, mandolin og andre strenginstrumenter.


Mandag 13. september 2010 - Daithi Rua

Rua vokste opp i en familie full av musikere og fant fort sin egen tone og rytme innenfor den irske låtskriversjangeren. Daithi Rua vil presentere irsk låtskriverkunst som er kjent for sine tradisjonelle folketoner og dens ektefølte tematikken om krig, kjærlighet mistet og funnet, familie og for ikke å glemme historiene om alle gangene de har ramlet inn og ut av barer med både en og to Guinness for mye i hvert ben. Daithi bor nå i Belgia, men reiser rundt i hele Europa og spiller og det er en fornøyelse å ha han ”hjemme” igjen i Oslo, Norge.


Av og til startet vi med en liten minikonsert på One from the Heart, med en av One from the Hearts artister.

Vi holdt minikonserter i en periode, men det har vi dessverre sluttet med

Program

open mic night

Oslo kommune